СРЕДНО ОБЩООБРАЗОВАТЕЛНО УЧИЛИЩЕ 
кРУМ пОПОВ" гр. Левски

Добре дошли в сайта на СУ "Крум Попов"  гр. Левски !
                                         НачалоЗа училищетоУчилищни документиКолективГалерияПостиженияЗа контакти

Заявления

Прием 2019/2020

За I клас

За V клас

За V III клас

 

 

 

УСПЕХЪТ Е НА НАША СТРАНА, КОГАТО РАБОТИМ ЗАЕДНО С ЛЮБОВ В СУ“КРУМ ПОПОВ“

За трета поредна година СУ"Крум Попов" град Левски представлява достойно област Плевен на Национален кръг на Фестивала за авторска драматургия и театър на Английски език, който се провежда в рамките на три дни в навечерието на Световния ден на театъра - 27 март всяка година.

Авторитетното жури от МОН и Британски съвет-България присъди четири отличия за учениците на СУ"Крум Попов" град Левски. Това става ясно от протокола на Националната комисия за организиране и провеждане на фестивал на авторска драматургия и театър на английски език за учебната 2017-2018 г.

На тазгодишния фестивал, провел се на 9, 10 и 11 март 2018г. в гр.Ловеч,  бяха представени 19 театрални постановки на английски език, достигнали до Национален кръг, от 12 области в страната.

Тази година, трета поредна, учениците от СУ“Крум Попов“ участваха с две постановки, в двете възрастови групи, които са плод на работата в клубовете по интереси „Английски чрез театъра“ – VII Б клас, с ръководител Анелия Кирчева-Любенова,  и  „Театър на английски език“ – X клас, с ръководител Ваня Великова, по Проект „Твоят час“. Интересно е да се спомене фактът, че само още едно училище, освен СУ“Крум Попов“ град Левски, взе участие с две възрастови групи, а всички останали групи от страната - с по една.

 „Добре дошли във ФейсКук!“ (Първа възрастова група)  и „Животът ми преди теб“ (Втора възрастова група) са двете авторски пиеси, които се бориха достойно с останалите училищни творби от цяла България. Благодарение на талантливата актьорска игра на нашите ученици, оригиналните сценарии, идеите и тяхното осъществяване,  живите послания бяха предадени на публика и жури по най-живописния, по най-истинския начин.

Категориите, в които нашите ученици бяха обявени като най-добри в България са:

Първа възрастова група

 

НАГРАДА ЗА НАЙ-ОРИГИНАЛНО ГРУПОВО ИЗПЪЛНЕНИЕ получава СУ „Крум Попов“, гр. Левски, област Плевен, за постановката „Добре дошли във ФейсКук“.

НАГРАДА ЗА НАЙ-ДОБРО МУЗИКАЛНО ИЗПЪЛНЕНИЕ получават Емануил Георгиев Борисов за ролята на Ангела Емо и Христо Милен Методиев за ролята на Ангела Христо в постановката „Добре дошли във ФейсКук“ на СУ „Крум Попов“, гр. Левски, област Плевен.

Музиката е най-достъпният и най-универсалният език, който се възприема  и разбира по целия  свят. „Добре дошли във ФейсКук“ е пиеса, вдъхновена от музиката,  и по-специално от песните на Metallica. Тук е мястото да благодарим на господин Красимир Кръстев, ръководител на клас по китара в ОШИ“Добри Христов“ при НЧ“Георги Парцалев  - 1901“ за помощта и подкрепата, за подготовката на двамата талантливи китаристи, които подкрепи за техните роли, а и подготвя в продължение на няколко години.

 Благодарни сме, също така и на господин Мартин Иванов-учител по музика в СУ“Крум Попов“ за оказаното съдействие и помощ!

Специална грамота за отличното си представяне от Началникът на РУО – Плевен, госпожа Албена Тотева и от старши експерт чужд и майчин език в РУО-Плевен, госпожа Светослава Илиева, получиха нашите талантливи участници от Първа възрастова група, а именно Александър Цветанов, Десислава Цветанова, Емануил Борисов, Ива Александрова, Лора Петрова, Магдалена Рачева, Петя Асенова и Христо Методиев!

Втора възрастова група

НАГРАДА ЗА НАЙ-РОМАНТИЧНО ПРЕДСТАВЛЕНИЕ
получава СУ „Крум Попов“, гр. Левски, област Плевен, за постановката „Животът ми преди теб“

НАГРАДА ЗА НАЙ-ДОБЪР ТВОРЧЕСКИ ТЕКСТ получава Елеонора Димитрова Георгиева за сценария на постановката „Животът ми преди теб“ на СУ „Крум Попов“, гр. Левски, област Плевен.

Тук трябва да споменем, че талантливата авторка на пиесата написа на един дъх на български език една чудесна любовна история, в която главния герой претърпява доста сложни трансформации на ценностната си система, носен на крилете на най-красивото чувство – любовта. Умелият и професионален превод на английски език на пиесата е дело на Янка Петрова Петрова, ученичка от X клас, участничка в представлението с две роли. Тъй като в „Животът ми преди теб“ говорим за театър в театъра,  на актьорите се наложи да научат и запомнят всъщност по две роли, по два сценария като цяло – този на представлението, и този на вътрешната пиеса.

Специална грамота за отличното си представяне от Началникът на РУО – Плевен, госпожа Албена Тотева и от старши експерт чужд и майчин език  в РУО-Плевен, госпожа Светослава Илиева , получиха и участниците от втора възрастова група, а именно Анатоли Аврамов, Десислава Дончева, Елена Асенова, Елеонора Георгиева, Емо Юриев, Михаела Чакърова, Сибелджан Салим, Стефан Руменов и Янка Петрова.

Учениците и от двете възрастови групи, от двете групи по интереси към СУ“Крум Попов“ се завърнаха удовлетворени,  щастливи и още по-вдъхновени от Фестивала на авторска драматургия и театър на английски език. Те доказаха на себе си и на останалите ученици, че когато се полагат усилия и се работи усърдно и с голямо желание, успехите не закъсняват.

Семействата на всички участващи ученици получиха Благодарствени адреси от ръководството на СУ“Крум Попов“за оказваната подкрепа на своите талантливи деца и тяхното развитие.

 А ние, екипът, който работи с тези прекрасни млади таланти, поднасяме своите специални благодарности  на ръководството на СУ“Крум Попов“, в лицето на госпожа Валентина Дженева-Директор, и на госпожа Наталия Чингова – Заместник директор по учебната дейност,  за подкрепата, която ни оказват в изпълнение на идеите и проектите ни!

 Благодарим  и  на всички участници, които за пореден път доказаха, че всичко, което се прави с голямо усърдие, труд и любов винаги стига високо и далеч!

 Ние, техните учители,  можем да кажем само:

 ИСТИНСКИЯТ УСПЕХ ДАЛЕЧ  НЕ Е САМИЯТ ТИ ДА УСПЯВАШ, А ДА НАУЧИШ ДРУГИТЕ ДА УСПЯВАТ!

 Анелия Кирчева-Любенова,

Ваня Великова,

Елица Иванова,

СУ“Крум Попов“, град Левски

СУ „Крум Попов”  концерт за благородна кауза

 

Вълнуващ  израз на многостранния талант на възпитаниците на СУ „Крум Попов” беше концертът с благотворителна цел на 19 април в  НЧ „Георги Парцалев-1901”, посветен на 95-та годишнина от създаването на училището. Жизнерадостен пролетен букет от младост, талант и красота изпълни сцената на читалището. В концерта взеха участие ученици от групите по интереси по проект "Твоят час", които  показаха своите постижения в изкуството и спорта.

Желанието на учениците и учителите от училището всички заедно да творят добро получи внушителна подкрепа от гражданите на град Левски .Сред гостите бяха кмета на общината Любка Александрова и общинското ръководство, председателят на ОбС –Левски Дочко Дочев .

Директорът на  СУ „Крум Попов” Валентина Дженева благодари на учениците, учителите  и на всички, съпричастни на благородната кауза.  Тя  връчи на Любена Стоилкова грамота и плакет за участието й в национално състезание за компютърна графика и на Симона Стефанова сертификат от БАН за постиженията й в националното математическо състезание „Черноризец храбър”. Тя  благодари и за специалния поздрав на малките мажоретки от детските градини в Левски с ръководители  Соня Дунева и Валя Маркова.

По повод участие на ученици от училището за трети път в националния кръг на фестивала за авторска драматургия на английски език Светослава Илиева –ст.експерт в РУО –Плевен, връчи сертификати, като подчерта, че единствени те от плевенска област са се осмелили да участват в това престижно състезание. Емануил Георгиев Борисов и  Христо –Милен Методиев получиха грамоти за най-добро музикално изпълнение. Елеонора Димитрова Георгиева  получи грамота за сценарист на постановката на английски език. Грамоти за най-оригинално групово изпълнение получиха  учениците от седми клас а учениците от десети клас за най-романтична постанова.

АНКЕТНА КАРТА

ЗА УЧЕНИЦИ, КОИТО ЖЕЛАЯТ ДА УЧАСТВАТ В ЗАНИМАНИЯ ПО ИНТЕРЕСИ В ПРОЕКТ ТВОЯТ ЧАС Свали от тук

 

ИНДИВИДУАЛНА ОБРАЗОВАТЕЛНА КАРТА

Свали от тук

 

УЧЛИЩЕН ВЕСТНИК

Брой 1

Държавни зрелостни изпити

2018/2019

За XII клас

 

Национално външно оценяване

на учениците в

IV, VII, VIII клас

през учебната 2018/2019г.

Графици

Проекти

ПРОЕКТ   "ТВОЯТ ЧАС"